Wie is deze Pokémon?

Gepubliceerd op 27 september 2022 om 21:14

Een aantal jaar geleden vroeg mijn zoon Sem: papa, zou je eens tekenles kunnen geven op school? Waarop ik antwoordde: natuurlijk lijkt me hartstikke leuk om te doen. De afgelopen twee jaar is het hier niet van gekomen omdat we met het hele land druk bezig waren tegen dat virus te vechten.

Maar gelukkig is het aankomende vrijdag zover en ga ik zoals beloofd een tekenles geven op zijn basisschool. De kinderen ga ik deze dag alles vertellen over wat tekenen zo leuk maakt en dat de mogelijkheden eindeloos zijn. Eigenlijk wordt je alleen maar beperkt door je eigen fantasie. Ook zal ik ze stap voor stap uitleggen hoe je een Pokémon kan tekenen. En ook niet geheel onbelangrijk: ga ik ze uitleggen hoe je moet kijken. Want hoe beter je kijkt, hoe beter je illustraties worden. Hieronder een aantal plaatjes die in de presentatie worden gebruikt:

Leren kijken is heel belangrijk, zoals je kunt zien is een figuur heel makkelijk in basisvormen op te delen:

Dus wie is deze Pokémon? 

Voor iedereen een fijne avond en tot de volgende blog! 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.